Imprezy okolicznościowe

Noclegi Busko-Zdrój

Imprezy

W Kawiarni organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe do 40 osób.
Stylowa aranżacja wnętrza zapewnia wyjątkową oprawę najważniejszych momentów w życiu, które nasi Goście zawsze wspominają z nostalgicznym uśmiechem.
Sala Kawiarni jest klimatyzowana, z możliwością regulacji temperatury. Pomieszczenie wyposażone jest w profesjonalne nagłośnienie oraz podłączenie do bezprzewodowej sieci internetowej WiFi

Jakie imprezy możemy zorganizować?

  • przyjęcia urodzinowe
  • przyjęcia imieninowe,
  • chrzciny,
  • komunie,
  • zaręczyny,
  • jubileusze
  • andrzejki
  • bale sylwestrowe
Przytulny pensjonat

Sala 40 osób

Przytulny pensjonat

Klimatyzacja

Przytulny pensjonat

Stylowe wnętrze

Warunki rezerwacji

Piękne stylowe wnętrze, domowa polska kuchnia, profesjonalna sympatyczna obsługa, sprawią, że każde przyjęcie nabierze prawdziwej domowej atmosfery, która pozostanie na długo w pamięci organizatorów i ich gości.

Warunki organizacji imprez okolicznościowych i przyjęć:
Warunkiem zorganizowania uroczystości jest wcześniejsza rezerwacja terminu, indywidualne ustalenie menu oraz wpłata zadatku w wysokości 30%.

Wybierz zestaw na Twoją imprezę okolicznościową!

Zestaw

 
Zupa (1 do wyboru)
Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem 
Zupa krem paprykowo- pomidorowy z grzanką czosnkową
 

Danie zasadnicze (do wyboru)
Kotlet schabowy/ filet panierowany z kurczaka
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub z masełkiem i natką pietruszki

Danie podawane w zestawie (do wyboru):
z ziemniakami gotowanymi, ziemniakami opiekanymi,  kluskami śląskimi, oraz z zestawem surówek.

Zakąski ( 6 pozycji do wyboru) 1 półmisek na 6 osób

Śledzie tradycyjne, po węgiersku lub w śmietanie z cebulką i jabłkiem,                                                 Galaretki drobiowe                                                                                               Koreczki warzywne                                                                                            Jajka faszerowane                                                                                 Półmisek wędlin i mięs pieczonych                                                                               Pomidor + mozzarella                                                                                       Boczek zapiekany ze śliwką                                                                         Sałatka jarzynowa zawijana w szynce                                  Sałatka ( jarzynowa , gyros, z pora , śledziowa, grecka)

Deser (1 do wyboru) 
                                                Szarlotka z lodami                                                  Sernik z wiśniami na gorąco
Lody z owocami i bitą śmietaną 

Soki, woda mineralna, kawa , herbata

 

Cena – 180zł / osoba

Zestaw

Zupa (do wyboru)
                                              Rosół z makaronem                                                                                    Zupa pomidorowa z makaronem                                                             Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym                                     Zupa krem paprykowo- pomidorowy z grzanką czosnkową

Danie zasadnicze (1 do wyboru)
Kotlet schabowy/ filet z kurczaka
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub z masełkiem i natką pietruszki
Filet drobiowy panierowany, zapiekany z mozzarellą i pomidorem
Karkówka pieczona w sosie własnym 
Danie podawane w zestawie (do wyboru):
z ziemniakami gotowanymi, ziemniakami opiekanymi, frytkami, kluskami śląskimi, kaszą oraz z zestawem surówek

                                      II danie gorące ( 1 do wyboru)                                                                                    Strogonow                                                                                                                 Flaki                                                                                                ( dania podawane z pieczywem )                                Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem

Zakąski (6 pozycji do wyboru) – 1 półmisek na 6 osób
Śledzie tradycyjne, po węgiersku lub w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Galaretki drobiowe
Koreczki warzywne
Jajka faszerowane
 Pieczarki faszerowane
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Pomidor + mozzarella
                                       Boczek zapiekany ze śliwką                                                                        Sałatka jarzynowa zawijana w szynce                                   Pomidor faszerowany sałatką jarzynową                                    Sałatka   (jarzynowa, gyros, z pora, śledziowa, z kurczakiem i ananasem, tzatziki, 

Deser (1 do wyboru)
                                               Szarlotka z lodami                                               Sernik z wiśniami na gorąco
Lody z owocami i bitą śmietaną 

Soki, woda mineralna, kawa , herbata

 
Cena – 210,00 zł /osoba

Zestaw

Zupa (do wyboru)
                                             Rosół z makaronem                                                  Zupa pomidorowa z makaronem 
Zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym
Zupa krem pomidorowo- paprykowy z grzanką czosnkową
Zupa grzybowa z łazankami pod pierzynką z ciasta francuskiego

Danie zasadnicze (1 do wyboru)
Kotlet schabowy
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub z masełkiem i natką pietruszki
Roladka neapolitańska ( filet z kurczaka z suszonymi pomidorami z mozzarellą w płatkach kukurydzianych)
Filet drobiowy panierowany , zapiekany z mozzarellą i pomidorem
Schab lub karkówka pieczona w sosie własnym / pieczarkowym
Schab duszony z gruszką w sosie
Żeberka w sosie słodko- kwaśnym
Roladki wołowe w sosie własnym
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Polędwica ze szpinakiem
Danie podawane w zestawie (do wyboru):
z ziemniakami gotowanymi, ziemniakami opiekanymi, frytkami, kluskami śląskimi, kaszą oraz z zestawem surówek 

II danie gorące (1 do wyboru)
Flaki  
                                                     Strogonow                                                             ( dania podawane z pieczywem)

                                               III danie gorące                                                     Barszczyk czerwony z pasztecikiem/ krokietem lub kopertą z                                                    ciasta francuskiego                                                   Pierog ( ruskie , z mięsem i kapustą ) 

Zakąski ( 8 pozycji do wyboru) – 1 półmisek na 6 osób
Śledzie tradycyjne, po węgiersku lub w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Galaretki drobiowe
Koreczki warzywne
Jajka faszerowane 
Pieczarki faszerowane
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Pomidor + mozzarella
                                  Boczek zapiekany ze śliwką                                                                 Sałatka jarzynowa zawijana w szynce                                                              Pomidor faszerowany sałatką jarzynową                                      Sałatka   (jarzynowa, gyros, z pora, śledziowa, z kurczakiem i ananasem, tzatziki 

Deser (1 do wyboru)
Szarlotka z lodami
Sernik z wiśniami na gorąco
Gorąca miłość (3 gałki lodów z gorącymi malinami i czekoladą)
 Puchar lodowy ( 2 gałki lodów , bita śmietana , owoce )

Soki, woda mineralna, kawa , herbata

 
Cena 230,00 zł / osoba    

Zestaw Bankietowy 1

Zupa (do wyboru)
Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Zupa krem pomidorowo- paprykowa z bazylią i grzanką czosnkową   

Danie zasadnicze (1 do wyboru)
 
Kotlet schabowy/ filet z kurczaka 
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub masełkiem i natką                       pietruszki                                                                                                                                         Danie podawane  w zestawie do (wyboru):                             z ziemniakami gotowanymi , z ziemniakami opiekanymi,  frytkami,  kluskami śląskimi , oraz z zestawem surówek 

Deser (1 do wyboru)
Szarlotka z lodami
Sernik z wiśniami na gorąco
Puchar lodowy ( 2 gałki lodów, bita śmietana , owoce)

Soki, woda mineralna, kawa , herbata 

Cena – 95 zł / osoba

Zestaw Bankietowy 2

Zupa (do wyboru)
Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Zupa krem pomidorowo- paprykowa z bazylią i grzanką czosnkową   

Danie zasadnicze (1 do wyboru)
 
Kotlet schabowy/ filet z kurczaka 
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub masełkiem i natką                       pietruszki                                                                                                                                         Danie podawane  w zestawie do (wyboru):                             z ziemniakami gotowanymi , z ziemniakami opiekanymi,  frytkami,  kluskami śląskimi , oraz z zestawem surówek 

          Zakąski ( 3 pozycje do wyboru) 1 półmisek na 6 osób                Śledzie tradycyjne, po węgiersku lub w śmietanie z cebulką i jabłkiem,                                                 Galaretki drobiowe                                                                                         Koreczki warzywne                                                                                         Jajka faszerowane                                                                                 Półmisek wędlin i mięs pieczonych                                                                        Pomidor + mozzarella                                                                                 Boczek zapiekany ze śliwką                                                                  Sałatka jarzynowa zawijana w szynce                              Sałatka: ( jarzynowa , gyros, z pora , śledziowa, grecka

Deser (1 do wyboru)
Szarlotka z lodami
Sernik z wiśniami na gorąco
Puchar lodowy ( 2 gałki lodów, bita śmietana , owoce)

Soki, woda mineralna, kawa , herbata 

Cena – 120,00 zł / osoba      

         

Zestaw Bankietowy 3

Zupa (do wyboru)
Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Zupa krem pomidorowo- paprykowa z bazylią i grzanką czosnkową   

Danie zasadnicze (1 do wyboru)
 
Kotlet schabowy/ filet z kurczaka 
De volay z pieczarkami i żółtym serem lub masełkiem i natką                       pietruszki                                                                                                                                         Danie podawane  w zestawie do (wyboru):                             z ziemniakami gotowanymi , z ziemniakami opiekanymi,  frytkami,  kluskami śląskimi , oraz z zestawem surówek 

II danie gorące

Barszcz czerwony z krokietem 

          Zakąski ( 3 pozycje do wyboru) 1 półmisek na 6 osób                Śledzie tradycyjne, po węgiersku lub w śmietanie z cebulką i jabłkiem,                                                 Galaretki drobiowe                                                                                         Koreczki warzywne                                                                                         Jajka faszerowane                                                                                 Półmisek wędlin i mięs pieczonych                                                                        Pomidor + mozzarella                                                                                 Boczek zapiekany ze śliwką                                                                  Sałatka jarzynowa zawijana w szynce                              Sałatka: ( jarzynowa , gyros, z pora , śledziowa, grecka

Deser (1 do wyboru)
Szarlotka z lodami
Sernik z wiśniami na gorąco
Puchar lodowy ( 2 gałki lodów, bita śmietana , owoce)

Soki, woda mineralna, kawa , herbata 

Cena – 150,00 zł / osoba               

Terminy świąteczne oraz komunie- do cen należy doliczyć 1 0 %.
Do każdego zestawu można dodatkowo wykupić wybrane pozycje z karty dań.
Imprezy powyżej 12 osób – alkohol we własnym zakresie ( korkowe: 100,00 zł na 12 osób ).
Owoce i ciasto we własnym zakresie.
Dzieci – od 3 do 10 lat 50% ceny.
Przedłużenie imprezy od godziny 22:00 do godziny 24:00 płatne dodatkowo 300,00 zł.
Zastrzegamy możliwość zmiany cen